Rijke ontmoetingen… “de natte neuzenclub”

Home 9 In het nieuws 9 Rijke ontmoetingen… “de natte neuzenclub”
 0EEA5435-7C0F-4F28-AD04-A0DAACCD0BE4
Ruim  40% van de Vlaamse huishoudens heeft een huisdier. Met name “honden” zijn veelvuldig aanwezig wat niet moet verwonderen omdat het echte mensenvrienden zijn. De voorbije jaren is het inzicht gegroeid dat honden een belangrijke rol kunnen spelen in de ouderenzorg, in het bijzonder voor personen met dementie. Talloze onderzoeken hebben de heilzame en rustgevende werking van een hond in de zorg aangetoond. Om deze reden zet onze v.z.w. in op de aanwezigheid van geselecteerde honden tijdens bijzondere ontmoetingsmomenten.
zorgaanbodOmdat wij zowel bekommerd zijn om het welzijn van onze bewoners als dat van de honden laten wij ons voor dit alles begeleiden door de “vzw Beestig Wijs” die een rijke ervaring heeft opgebouwd bij de inzet van honden in de (Jeugd) zorg. Beestig wijs zal enkele personeelsleden per campus mobiliseren en hen de nodige vorming geven. Elke maand worden dan een aantal activiteiten aangeboden waarbij de ontmoeting tussen bewoners en enkele geselecteerde honden centraal staan. Na een succesvolle opstart in Riemst komen nu de andere campussen aan bod.
CAF56C28-CA44-4F25-9B69-ACB7AF2D4612

Gerelateerde berichten:

5 Reacties

 1. De Greeve Rita

  Prachtig initiatief!

  Antwoord
 2. Petra

  Geweldig en heel leerzaam om met de bewoners en honden te kunnen werken

  Antwoord
  • Alberts Claudine

   Ja dit vindt ik een heel mooi project, mijn mama zit in Anker huisje 1 Plugers Françoise en had voor zij nr daar ging een hondje Lhasa apso Winny die haar heel lief was, en nog steeds is, maar die ik haar dochter al bijna 4 jaar bij mij heb. Zij mist dat hondje vreselijk ik had haar dat hondje gehaald omdat ze eenzaam was na mijn vaders overlijden. Minstens 1 keer per week ga ik mijn mama bezoeken en neem ik Winny mee en is ze erg blij maar zegt ze steeds ik mis hem zo verschrikkelijk hard. Dus zo een initiatief zou zeker ook daar erg welkom zijn. In huisje 3 heeft verzorgerster Linda haar hondje al regelmatig bij haar en ging mijn mama voor corona tijd nog geregeld met haar wandelen vond ze geweldig. Dus zeker doen ook in Anker zo een project met honden.!

   Antwoord
 3. Janssen Bie

  Wat een nobel en geweldig idee. Ik hoop als ik ooit naar een zorgcentrum moet dat daar mijn hond mag blijven .Als we hier in Neerpelt in het zorgcentrum kijken daar komt ook elke een hondje voor de bewoners en mijn buurvrouw van 88 geniet daar zeer van .Het verwarmt haar hart zegt ze altijd.Onze spetters gaan als we iemand gaan bezoeken in een woon zorgcentrum ook altijd mee.Ze vinden het daar geweldig al die aandacht ,En de mensen daar genieten echt van ons onstuimig paar James en Fleur. Dus nog maar eens Superlief goed

  Antwoord
 4. Alberts Claudine

  Ja dit vindt ik een heel mooi project, mijn mama zit in Anker huisje 1 Plugers Françoise en had voor zij nr daar ging een hondje Lhasa apso Winny die haar heel lief was, en nog steeds is, maar die ik haar dochter al bijna 4 jaar bij mij heb. Zij mist dat hondje vreselijk ik had haar dat hondje gehaald omdat ze eenzaam was na mijn vaders overlijden. Minstens 1 keer per week ga ik mijn mama bezoeken en neem ik Winny mee en is ze erg blij maar zegt ze steeds ik mis hem zo verschrikkelijk hard. Dus zo een initiatief zou zeker ook daar erg welkom zijn. In huisje 3 heeft verzorgerster Linda haar hondje al regelmatig bij haar en ging mijn mama voor corona tijd nog geregeld met haar wandelen vond ze geweldig. Dus zeker doen ook in Anker zo een project met honden.!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.