Eyckendael Riemst breidt uit !!

Home 9 Beleidsnieuws 9 Eyckendael Riemst breidt uit !!

Entrance_logoIn 2009 werd het woonzorgcentrum Eyckendael in Riemst in gebruik genomen. Het omvatte 60 woongelegenheden en drie kortverblijfkamers.  Goed 10 jaar later is er een belangrijke uitbreiding met een sterker gedifferentieerd aanbod.

In drie kleinschalige verblijven zullen telkens 7 bewoners met dementie in een veilige overzichtelijke omgeving wonen. Deze kleinschalige huisjes hebben alles van een gewone woning. Bezoekers bellen aan, in de living wordt samen t.v. gekeken, in de keuken wordt het middagmaal klaargemaakt en wanneer de bewoners zich willen terugtrekken dan kunnen zij terecht in een comfortabele eigen kamer. Kortom, het normale leven staat centraal in deze woonvorm. Riemst krijgt zo een kleinschalige woonvorm die uniek is in het landschap van klassieke woonzorgcentra.

In het aanbod van 26 bijkomende rusthuiskamers zijn er 7 surplus kamers waar het comfortniveau is verhoogd. Deze bewoners beschikken over een aparte slaapkamer en tevens over een eigen keuken.

Een nieuwe vorm van thuisondersteuning, een dagzorgcentrum, zal op de campus worden uitgebaat door Familiehulp. Daarnaast wordt (vanaf 2020) een oriënterend kortverblijf uitgebouwd waar de gebruikers tijdens een kortverblijf georiënteerd worden naar mogelijke ondersteunings- en begeleidingsopties in de thuiszorg.

Bijzonder op de campus is het zorgkruispunt. Hier hebben wij de ambitie om diensten uit te bouwen voor de thuis verblijvende oudere Riemstenaren. Zij zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan het ‘Beweeg, beleef en ontmoetprogramma’ waarbij, onder begeleiding van paramedici, wordt ingezet op allerhande beweegprogramma’s die de gezondheid ten goede komen. Maar ook beleving en ontmoeting komen aan bod.

Kortom, Eyckendael is veel meer dan een klassiek woonzorgcentrum.

Courtyard_logo

De uitbreiding heeft ruim 8,5 miljoen euro gekost, doch zal de dagprijs voor de nieuwe bewoners uitermate democratisch zijn (55,-euro/dag). Op vrijdag 10 mei is er de officiële opening, een opendeurdag is voorzien op 29 mei (vanaf 14 uur).

 

Gerelateerde berichten:

1 Reactie

  1. Riet

    Goed bezig broer.
    Reserveer al maar een plekje bij dat kleinschalig wonen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.