Lotgenotencontact voor mantelzorgers van ‘personen met jongdementie’

Home 9 Jongdementie 9 Lotgenotencontact voor mantelzorgers van ‘personen met jongdementie’

Enige tijd geleden hebben wij via deze blog geïnformeerd over de “bijzondere erkenning” die het Anker Tongeren verkreeg voor ‘opvang van personen met jongdementie’. Zo krijgen de mantelzorgers/partners van onze 7 bewoners met jongdementie een aanzienlijke korting op de verblijfsfactuur (door tussenkomst van de Vlaamse overheid ten bedrage van 25,-euro).

Naast aandacht en zorg voor de personen met jongdementie vinden wij het belangrijk dat er gepaste ondersteuning wordt geboden aan familieleden. Wij nemen daarom het initiatief om een lotgenotencontact op te starten. Partners en familieleden van personen met jongdementie maken allemaal hetzelfde intense emotionele (rouw)proces door. Een lotgenotencontact kan heilzaam zijn voor de verwerking. Om deze contactmomenten vorm te geven willen wij u uitnodigen voor een eerste ontmoeting om te luisteren naar de specifieke vragen en noden.

Alle familieleden (van personen met jongdementie, dit is een leeftijd < 65 jaar) zijn welkom in het cafetaria van het woonzorgcentrum Sint Franciscus, Wijkstraat 102 te Tongeren, en wel op dinsdag 13 oktober 2020 {19 uur}. In een gezellige en informele sfeer gaan wij van gedachten wisselen over de wijze waarop dit lotgenotencontact het best vorm kan krijgen.

Indien u interesse heeft om deel te nemen, vragen wij u mail sturen naar psycholoog@begralim.be om uw aanwezigheid te bevestigen.

Gerelateerde berichten:

1 Reactie

 1. FRank Tielens

  Nobel initiatief.
  Hopelijk gaat er even véél aandacht naar personen met dementie > 65 jaar (en hun familie)?
  Ondanks meermaals overleg is de jammerlijke vaststelling dat er de afgelopen 5 jaar amper iets is geïnvesteerd in ruimtes en meubilair waar deze mensen zich “thuis” moeten trachten te vinden.
  Wie weet ontvangt u dan nog een extra “bijzondere erkenning”? Is het niet van de Vlaamse Overheid dan is het vast en zeker van uw bewoners en hun familieleden.
  Alvast dank om dit ernstig in overweging te nemen en nu daadwerkelijk eens de daad bij het woord te voegen.
  Beste groeten

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.