COVID … uw aandacht !

Home 9 In het nieuws 9 COVID … uw aandacht !

Wij hadden gehoopt u geen blog meer te moeten sturen inzake ‘Covid maatregelen’. De situatie is weliswaar sterk veranderd ten aanzien van de vorige golf waar er nog geen vaccins waren toegediend maar op dat ogenblik hadden wij allen natuurlijk veel minder sociale contacten (en was derhalve het risico op overdracht van het virus dus beperkter).

Het blijft dus uitermate belangrijk dat iedereen de gekende voorzorgsmaatregelen onverkort blijft toepassen (om verspreiding maximaal in te dammen). Wij sommen ze nog even op:

  • U bent VERPLICHT een (zelf meegebracht) chirurgisch mondneusmasker te dragen bij het betreden van de voorziening (ongeacht of de afstandsregels worden gerespecteerd) maar ook bij verplaatsingen  binnen de voorziening EN tijdens het bezoekmoment zelf;
  • Respecteer zoveel als mogelijk de afstandsregel van 1,5 meter;
  • Beperk uw bezoek bij voorkeur tot de kamer;
  • U mag 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen COVID symptomen hebben gehad;
  • U dient uw handen te ontsmetten voor en na elk bezoek.

Het aantal (gelijktijdige) bezoekers is steeds beperkt tot 2. Voor bewoners die in contactdruppelisolatie verblijven (u wordt dan persoonlijk verwittigd) is slecht één persoon toegelaten. Mogen wij u vragen strikt de aanwijzingen van onze medewerkers te willen respecteren. Dank alvast.

Interessante tool

Vandaag is trouwens door de overheid een interessante tool ter beschikking gesteld voor “personen met symptomen”. Op de website: https://mijngezondheid.belgie.be kan u een korte vragenlijst (Self Assessment Testing)  invullen die u via een wetenschappelijk algoritme een gericht advies krijgt (wellicht Covid, zeker laten testen, isolatie, …).  U heeft tevens de mogelijkheid een CTPC code aan te maken voor een test (indien dit is aangewezen).

Gerelateerde berichten:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.