Ontmoetingscentra - zorgkruispunt

U woont thuis en wil graag uw leeftijdsgenoten ontmoeten en plezier beleven… dan is ons “ontmoetingscentrum”  voor u bestemd ! Wij zetten in op “ontmoeting en samenzijn” voor thuisverblijvende (hoog)bejaarden en dat met een vierledig aanbod rond ‘vrije tijd’, ‘gezond bewegen’, ‘verzorging’ en ‘gezellig tafelen’

Gezellig samen koken en tafelen

Samen eten is aangenaam eten. En het wordt helemaal gezellig als je eerst samen kookt. Onze cafetaria is uitgerust met een geïntegreerde keuken waar dit mogelijk is. Wij leveren de ingrediënten (die u trouwens zelf mag kiezen) en u kookt met uw leeftijdsgenoten (alle 65 jarigen zijn welkom).

Samen gezond bewegen

De uitdrukkingen: “Rust roest” of “Het enige medicijn tegen ouderdom is bewegen” liggen aan de oorsprong van ons “Beweeg, beleef en ontmoetprogramma” . Onder begeleiding van ergo- en kinesitherapeuten kan u met aangepaste beweegprogramma’s aan uw gezondheid werken en dat in een niet competitieve geest. En dat  volledig aangepast aan mogelijkheden van 75 plussers.

Otago voor valpreventie

  • Heeft u moeite met bewegen of met opstaan? 
  • Bent u (bijna) gevallen?
  • Of heeft u angst om nogmaals te vallen waardoor u nog minder gaat bewegen?
  • Pijn in uw rug?  Is omdraaien in bed lastig?

Pak dan samen met ons het Otago oefenprogramma aan onder begeleiding van kinesist en Otago instructeur Lien Crommen.  

Vrijetijdsaanbod

In het woonzorgcentrum Eyckendael organiseren wij voor onze bewoners een breed pakket van vrijetijds-activiteiten.  Een selectie uit dit aanbod stellen wij open voor thuisverblijvende (hoog)bejaarde Riemstenaren. Elke maand kan u hier dit activiteiten-kalender terugvinden. Klassieker zijn: optreden van bands, modeshow,  Muziek voor jong en oude, kiennamiddag, …  Koffie en taart is steeds voorzien.

Comfort en verzorging

In ons zorgkruispunt kan u ook lichaamsverzorging krijgen (al dan niet verbonden met een maaltijd). Is de badgelegenheid in uw eigen huis niet meer toegankelijk voor u… geen probleem, wij stellen ons relaxatiebad ter beschikking.  Daarnaast krijgt u – op verzoek- ook andere zorg aangeboden (haarknippen, pedicure). U kan nagenieten in ons cafetaria.