U woont thuis en wil graag uw leeftijdsgenoten ontmoeten en plezier beleven… dan is ons WOONZORGKRUISPUNT voor u bestemd !

Ons woonzorgkruispunt zet in op “ontmoeting en samenzijn” voor thuisverblijvende (hoog)bejaarde Riemstenaren en dat met een vierledig aanbod rond ‘vrije tijd’, ‘gezond bewegen’, ‘verzorging’ en ‘gezellig tafelen’. Ons programma is erkend door de gemeente Riemst in het kader van haar “ontzorgbudget”. Raadpleeg de Flyer

VANAF OKTOBER  2021

Gezellig samen koken en tafelen

  Samen eten is aangenaam eten. En het wordt helemaal gezellig als je eerst samen kookt. Onze cafetaria is uitgerust met een geïntegreerde keuken waar dit mogelijk is. Wij leveren de ingrediënten (die u trouwens zelf mag kiezen) en u kookt met uw leeftijdsgenoten (alle 65 jarigen zijn welkom).

  Het programma is eenvoudig. Wij vatten aan om 10 uur met een tas koffie en een babbel. Daarna beginnen de voorbereidingen voor de maaltijd. Omstreeks 12 uur is er een appertief en smullen we samen.  U mag natuurlijk nog wat napraten of rusten. Om 13 uur sluiten wij af of u kan aansluiten bij een vrijetijdsactiviteit.

  •  Data worden later meegedeeld 
  • Kostprijs: 10,-euro
  • Verplicht op voorhand inschrijven.

   

  Vrije tijdsaanbod

  In het woonzorgcentrum Eyckendael organiseren wij voor onze bewoners een breed pakket van vrijetijdsactiviteiten.  Een selectie uit dit aanbod stellen wij open voor thuisverblijvende (hoog)bejaarde Riemstenaren. Elke maand kan u hier dit activiteiten-kalender terugvinden. Klassieker zijn: optreden van bands, modeshow,  Muziek voor jong en oude, kiennamiddag, …  Koffie en taart is steeds voorzien.

  • Geen vast aanbod, raapleeg de kalender
  • Kostprijs: 5,-euro
  • Verplicht op voorhand inschrijven

  Samen gezond bewegen: ons BBO programma

  De uitdrukkingen: “Rust roest” of “Het enige medicijn tegen ouderdom is bewegen” liggen aan de oosprong van ons “Beweeg, beleef en ontmoetprogramma” . Onder begeleiding van ergo- en kinesitherapeuten kan u met aangepaste beweegprogramma’s aan uw gezondheid werken. Er wordt gebruik gemaakt van allerhande toestellen: thera trainers, staptrappen, katrollen, pedalo’s… en  van specifieke technieken zoals manipulaties, tractie’s, massages, fijne motorische oefeningen.  Tevens wordt er afgewisseld met rustmomenten (relaxatiezetels, waterbed, …).  Belangrijk is ook de ‘ontmoeting met leeftijdsgenoten’.  Nog niet overtuigd. Kijk even naar onze video.

  De gezonheidswinst is groot: betere slaapconditie, geringe botverlies, betere loopbalans, verminderde valincidentie maar ook een beter welbevinden.

  • Data worden later meegedeeld 
  • Kostprijs: 6,-euro (mogelijkheid van maaltijd)
  • Verplicht inschrijven

   

   

  Comfort en verzorging

  In ons woonzorgkruispunt kan u ook lichaamsverzorging krijgen (al dan niet verbonden met een maaltijd). Is de badgelegenheid in uw eigen huis niet meer toegankelijk voor u… geen probleem, wij stellen ons relaxatiebad ter beschikking.  Daarnaast krijgt u – op verzoek- ook andere zorg aangeboden (haarknippen, pedicure). U kan nagenieten in ons cafetaria.

  • Wanneer: raadpleeg onze folder
  • Kostprijs: raadpleeg onze folder
  • Verplicht op voorhand in te schrijven

  Pin It on Pinterest