Onze woonzorgcentra

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen, eventueel met de nodige ondersteuning.
De mogelijkheden van thuiszorg zijn echter begrensd. Wanneer hoogbejaarde, kwetsbare ouderen nood hebben aan verpleegkundige en verzorgende ondersteuning voor de dagdagelijkse levenshandelingen, dan kan een verhuis naar een woonzorgcentrum een gepaste oplossing zijn. Beperkte mobiliteit en zelfzorg, vaak samen met dementieproblematiek komt vaak voor.

Uiteraard wilt u een weloverwogen keuze maken voor een woonzorgcentrum. Om u hierbij te helpen hebben wij op de pagina ‘Inschrijving/opname‘ de voornaamste vragen beantwoord waarop u moet letten. Hier kan u zich ook direct online inschrijven.

Sint Elisabeth Hasselt

In het hart van de stad Hasselt, en wel in de belangrijkste winkelstraat, ligt het woonzorgcentrum Sint Elisabeth. Reeds 125 jaar is het woonzorgcentrum, door de Hasselaren gekend onder de naam ‘Sigershuis’, bestemd voor de opvang van hoogbejaarde kwestbare ouderen.

Sint Franciscus Tongeren

Aan de rand van de stadsring ligt het Sint Franciscuswoonzorgcentrum. Meer dan 70 jaar is het woonzorgcentrum, door de Tongeren gekend onder de naam ‘Grauwzusters’, bestemd voor de opvang van hoogbejaarde kwetsbare ouderen. 

Eyckendael Riemst

In het centrum, vlak naast het cultureel centrum, ligt het woonzorgcentrum Eyckendael dat bestemd is voor de opvang van hoogbejaarde kwetsbare Riemstenaren . Eyckendael is tot stand gekomen mits een goede samenwerking met het OCMW en gemeentebestuur