Onze assistentiewoningen

Soms komen ouderen op een punt in het leven waarbij de eigen woning (en tuin) een last wordt. Kinderen zijn het huis uit en het huis wordt te groot en te duur in onderhoud. Of de woning is niet aangepast aan de veranderende behoeften die gepaard gaan met het ouder worden. Ook het sociaal isolement is een risico bij het ouder worden dat niet onderschat mag worden.

Een assistentiewoning kan hier een oplossing bieden. Een ‘groepering van assistentiewoningen’ bestaat uit individuele flats maar omvat ook gemeenschappelijke voorzieningen voor dienstverlening. Een assistentiewoning beschikt over een living, een (of twee) afzonderlijke slaapkamers, een keuken en een badkamer. In de flats is een 24 uur op 24 uur permanentie voorzien middels een personenoproepsystem. De woonassistent, die regelmatig aanwezig is, vormt het aanspreekpunt en helpt bij de organisatie van thuiszorg, warme maaltijden, …

Ga naar onze ‘veelgestelde vragen’ op de ‘opnamepagina’ waar u een antwoord krijgt op de vragen waarop u moet letten bij de keuze van een assistentiewoning.  
Hier kan u zich ook online inschrijven.

Onze assistentiewoningen:

Sint Jozef (Tongeren)

Sint Jozef telt 70 assistentiewoningen  van diverse oppervlakte.  Door de  centrale ligging, vlak bij de baseliek en het winkelcentrum, maken de bewoners voluit deel uit van het Tongerse sociale leven. Twee conciërges verzekeren de oproeppermanentie.

Ontdek hier Sint-Jozef

Juniperus (Hasselt)

Vlak bij de provinciale bibliotheek en tegenover het Jenevermuseum wonen 39 valide bewoners samen in de groepering van assistentiewoningen Juniperus.  De flats variëren van 50 tot 90 vierkante meter. Voor ieder is er dus een gepast aanbod. 

Ontdek hier Juniperus

't Demeryck (Hasselt)

In de Demerstraat, Hasselts grootste winkelstraat, ligt ‘t Demeryck’ .  Deze groepering van assistentiewoningen, gerealiseerd in 2018,  voldoen aan alle eigentijdse comforteisen. De bewoners kunnen genieten van de diensten van het nabijgelegen woonzorgcentrum.

Ontdek hier ‘t Demeryck

Steinvert (Stevoort-Hasselt)

In Steinvert ontmoeten jong en oud elkaar. Steinvert, geopend in 2018,  telt 20 assistentiewoningen, een kinderdagverblijf en 5 appartementen en dat in hartje Stevoort. Iedere Stevoortenaar  kan hier zorgeloos wonen aan democratische prijzen.

Ontdek hier Steinvert

Coosterveld (Terkoest-Alken)

Coosterveld, geopend in 2019, is een modern gebouw met 20 erkende assistentiewoningen. Ideaal voor senioren die zelfstandig willen wonen maar toch beroep willen doen op bijhorende dienstverlening. Coosterveld ligt op wandelafstand van een supermarkt, een apotheek en een bushalte.

Ontdek hier Coosterveld

Eyckendaelhof (Riemst)

Het betreft hier een autonoom project waar wij via een zorgabonnement  de  24 uur permanentiedienstverlening waarmaken. De bewoners kunnen voor dienstverlening (maaltijden, vrijetijd,…) ook terecht in het nabijgelegen woonzorgcentrum Eyckendael.

Ontdek hier Eyckendael

De Bonnefant (Hasselt)

In de Hasseltse binnenstad is een nieuw woonproject gerealiseerd waar verschillende generaties samen kunnen wonen. In het hart van de stad en toch omgeven door groen.

Ontdek hier De Bonnefant