Assistentiewoningen Juniperus – Hasselt

Rustig wonen in het hart van de stad Hasselt!

De groepering van assistentiewoningen Juniperus ligt in het hart van de Stad Hasselt, op nauwelijks 100 meter van het winkelcentrum, en wel tegenover het Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat – vlakbij de openbare bibliotheek). Het complex omvat 39 comfortabele flats (met parkings) en een ruimte toegankelijke tuin. Juniperus is ideaal voor senioren die zelfstandig kunnen wonen, maar ook beroep willen doen op aanvullende dienstverlening.

Assistentiewoningen Juniperus – Hasselt

Rustig wonen in het hart van de stad Hasselt!

De groepering van assistentiewoningen Juniperus ligt in het hart van de Stad Hasselt, op nauwelijks 100 meter van het winkelcentrum, en wel tegenover het Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat – vlakbij de openbare bibliotheek). Het complex omvat 39 comfortabele flats (met parkings) en een ruimte toegankelijke tuin. Juniperus is ideaal voor senioren die zelfstandig kunnen wonen, maar ook beroep willen doen op aanvullende dienstverlening.

r

Al uw vragen over een verhuis naar een assistentiewoning zijn samengebracht op onze pagina: ‘vraag en antwoord

Ook dit nog:

 • Gerenoveerde flats in 2021
 • Vlak bij het jenevermuseum en de provinciale bibliotheek
 • Een pintje drinken? Het Borrelhuis ligt naast de deur
 • Naar de wekelijkse markt: op enkele meters loopafstand

 

 

De flats

De comfortabele flats in deze residentie, variërend van oppervlakte van 50 tot 85 m². Allen beschikken over een comfortabele living, een (of twee) slaapkamer(s), een badkamer en een keuken met een kleine berging.  Bij het toilet zijn de nodige steunen geplaatst, de douche is rolstoeltoegankelijk. De keuken is gebruiksklaar.  Een aantal flats zijn in 2021 gerenoveerd. 

Dienst- en zorgverlening in Juniperus
 • Oproeppermanentie en crisiszorg
  De permanentie wordt verzorgd door verpleegkundigen van het nabijgelegen woonzorgcentrum Sint Elisabeth zodat op het vlak van veiligheid niets aan het toeval wordt overgelaten. Het oproepsysteem garandeert directe hulp bij noodwendigheid en een crisis.
 • Overbruggingszorg
  Wanneer u frequent zorgen nodig heeft dan is een assistentiewoning geen gepaste woonvorm meer. Dit geldt bij uitstek voor bewoners met (groeiende) cognitieve problemen zoals dementie. De woningassistent zal dan samen met u uitkijken naar een andere oplossing. U heeft alvast voorrang van opname in het woon-& zorgcentrum Sint Elisabeth (Segershuis) te Hasselt.
 • Woningassistent
  De woningassistent is uw centrale aanspreekpersoon die u bijstaat met alle kleine en grote zorggerelateerde vragen. De woningassistent zal u echter ook regelmatig op uw flat bezoeken om de vinger aan de pols te houden. De woonassistent helpt u graag verder bij het bekomen van comfortdiensten (zoals bijvoorbeeld een boodschappendienst).U kan alleszins, via dienstencheques, een beroep doen op onze eigen poetsdienst waarvoor een vaste personeelsequipe ter beschikking staat;
 • Verpleegkundige zorgverlening
  Wanneer u nood heeft aan verpleegkundige ondersteuning, zoals hulp bij het ochtendtoilet, wondzorg, inspuitingen, … dan kan u een beroep doen op onze externe partner, de vzw “Zorgteam De Levensboom“. Wij kiezen voor een samenwerking met deze partner opdat uzelf en wij verzekerd zijn van een perfecte zorgverlening en opvolging. Onze ervaring op andere locaties leert ons immers dat er vaak geen goede informatiedoorstroming is wanneer iedere bewoner op een andere dienst beroep doet. De medewerkers van het zorgteam verzorgen daarenboven de permanentie wat betreft de crisis- en overbruggingszorg waarop u in noodgevallen een beroep kan doen. Naast de fysieke zorgverlening zullen zij ook regelmatig een activiteit organiseren in Juniperus rond de thema’s zorg en gezondheid waar u kan aan deelnemen.
De vrije tijd en gemeenschapsvorming

In een groepering van assistentiewoningen woont u samen met leeftijdsgenoten. Dit is echter niet steeds een garantie tegen eenzaamheid. Om deze reden zetten wij ook in op gemeenschapsvorming door maandelijks een aantal ontspannende activiteiten te organiseren.

De maaltijden

U kan de maaltijd genieten in het cafetaria van het woonzorgcentrum Sint Elisabeth te Hasselt.

Oppervlakte flats en kostprijs

Scroll door naar beneden en u krijgt hier per flat gedetailleerde informatie. 

————————-Wilt u zich inschrijven… raadpleeg dan deze pagina ——————————

Benieuwd naar de verschillende flats in Juniperus?

Neem een kijkje op deze pagina en ontdek de 39 flats van serviceresidentie “Juniperus”.

Wat onze bewoners over ons zeggen:

Ik ben naar Juniperus gekomen omwille van de veiligheid, de zekerheid dat er directe hulp is in geval van nood. Wij zijn omringd, maar toch volledig zelfstandig. Ook de aangeboden diensten kan ik appreciëren : ik moet mij nergens meer zorgen om maken.

Jean Tomsin

Ik vertoef hier vanaf het eerste ogenblik en geniet van het comfort. De flat is voldoende ruim en waar vind je in het midden van de stad een dergelijke mooie tuin ? Ik waardeer ook de gezellige, ongedwongen sfeer tussen de bewoners. Ik heb terug een rijker sociaal leven gekregen : eenzaamheid ken ik niet langer.

Josette Leonard

Wij hebben gekozen om in een residentie te komen wonen om niet langer huishoudelijke zorgen te hebben. Door de grotere regelmaat in ons leven zijn wij ook rustiger geworden. Er heerst hier een serene sfeer die wij in de herfst van ons leven kunnen appreciëren. Wij hebben de juiste keuze gemaakt.

Jean en José Neven

Contacteer onze opnamedienst

U kan onze opnamedienst  bereiken:

Naam(Vereist)
Email
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.