Assistentiewoningen St.Jozef – Tongeren

Aangenaam wonen in de stad van Ambiorix!

De groepering van assistentiewoningen Sint Jozef ligt in het hart van de Stad Tongeren, op nauwelijks 100 meter van het winkelcentrum. Het complex omvat 70 comfortabele flats (met parkings) en een ruimte toegankelijke tuin. De grootte van de flats variëren van 50 tot 79 m². Sint Jozef is ideaal voor senioren die zelfstandig kunnen wonen, maar ook beroep willen doen op aanvullende dienstverlening.

Assistentiewoningen St.Jozef – Tongeren

Aangenaam wonen in de stad van Ambiorix!

De groepering van assistentiewoningen Sint Jozef ligt in het hart van de Stad Tongeren, op nauwelijks 100 meter van het winkelcentrum. Het complex omvat 70 comfortabele flats (met parkings) en een ruimte toegankelijke tuin. De grootte van de flats variëren van 50 tot 79 m². Sint Jozef is ideaal voor senioren die zelfstandig kunnen wonen, maar ook beroep willen doen op aanvullende dienstverlening.

r

Al uw vragen over een verhuis naar een assistentiewoning zijn samengebracht op onze pagina: ‘vraag en antwoord

Ook dit nog:

 • op wandelafstand van het winkelcentrum
 • 24u/24u permanentie door inslapende conciërges
 • Naar de wekelijkse markt: op enkele meters afstand
De flats

Een vijftigtal flats hebben een oppervlakte van 50 m², de overige 19 zijn groter (van 65 tot 79 m²). Allen beschikken over een comfortabele living, een (of twee) slaapkamer(s), een badkamer en een keuken met een kleine berging. Ergonomie staat centraal : bij het toilet zijn de nodige steunen geplaatst, het licht van de slaap- en badkamer gaat automatisch aan en de douche is rolstoeltoegankelijk. Een vijftal flats zijn volledig rolstoeltoegankelijk ingericht. De keuken is gebruiksklaar en heeft standaard een microgolfoven en een ingebouwde koelkast. Er is ruimte voor een wasmachine. Gordijnen zijn voorzien.

Dienst- en zorgverlening in St.Jozef
 • Oproeppermanentie en crisiszorg
  Wordt verzekerd door een externe verpleegkundige zorginstantie. Het oproepsysteem garandeert directe hulp bij noodwendigheid en een crisis. Voor de brandveiligheid is onze centrale aangesloten op een wachtpost van Securitas zodat ook hier niets aan het toeval wordt overgelaten.
 • Overbruggingszorg
  Wanneer u frequent zorgen nodig heeft dan is een assistentiewoning geen gepaste woonvorm meer. Dit geldt bij uitstek voor bewoners met (groeiende) cognitieve problemen zoals dementie. De woningassistent zal dan samen met u uitkijken naar een andere oplossing. U heeft alvast voorrang van opname in het woon-& zorgcentrum Sint-Franciscus in Tongeren.
 • Woningassistent
  De woningassistent is uw centrale aanspreekpersoon die u bijstaat met alle kleine en grote zorggerelateerde vragen. De woningassistent zal u echter ook regelmatig op uw flat bezoeken om de vinger aan de pols te houden.
  De woonassistent helpt u graag verder bij het bekomen van comfortdiensten (zoals bijvoorbeeld een boodschappendienst).U kan alleszins, via dienstencheques, een beroep doen op onze eigen poetsdienst waarvoor een vaste personeelsequipe ter beschikking staat.
 • Verpleegkundige zorgverlening
  Wanneer u nood heeft aan verpleegkundige ondersteuning, zoals hulp bij het ochtendtoilet, wondzorg, inspuitingen, … dan kan u een beroep doen op externe verpleegkundige dienstverlening.
De vrije tijd en gemeenschapsvorming

In een groepering van assistentiewoningen woont u samen met leeftijdsgenoten. Dit is echter niet steeds een garantie tegen eenzaamheid. Om deze reden zetten wij ook in op gemeenschapsvorming door maandelijks een aantal ontspannende activiteiten te organiseren. Dit aanbod wordt verzekerd door de woonassistent en gebeurt overwegend in de gezellige living van het aanpalende ‘t Oud klooster. 

 

Een overzicht van de flats (oppervlakte) en hun kostprijs

————————-Wilt u zich inschrijven… raadpleeg dan deze pagina ——————————

Benieuwd naar de verschillende flats in St.Jozef?

Klik hier door naar het overzicht van de verschillende flats in St.Jozef.

Wat onze bewoners over ons zeggen:

Ik ben naar Sint-Jozefresidentie gekomen omwille van de veiligheid, de zekerheid dat er directe hulp is in geval van nood. Wij zijn omringd, maar toch volledig zelfstandig. Ook de aangeboden diensten kan ik appreciëren : ik moet mij nergens meer zorgen om maken.
 

Jean Tomsin

Ik vertoef hier vanaf het eerste ogenblik en geniet van het comfort. De flat is voldoende ruim en waar vind je in het midden van de stad een dergelijke mooie tuin ? Ik waardeer ook de gezellige, ongedwongen sfeer tussen de bewoners. Ik heb terug een rijker sociaal leven gekregen : eenzaamheid ken ik niet langer.

Josette Leonard

Wij hebben gekozen om in een residentie te komen wonen om niet langer huishoudelijke zorgen te hebben. Door de grotere regelmaat in ons leven zijn wij ook rustiger geworden. Er heerst hier een serene sfeer die wij in de herfst van ons leven kunnen appreciëren. Wij hebben de juiste keuze gemaakt.

Jean en José Neven

Contacteer onze opnamedienst

U kan onze opnamedienst  bereiken:

Naam(Vereist)
Email
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.