Centra voor kortverblijf

De opgave van het nooit eindigende werk
Zorg dragen voor een partner of een familielid die hoogbejaard of hulpbehoevend is vormt  een zware en emotionele aangelegenheid.  Dikwijls putten de mantelverzorgers hun innerlijke krachten langzaam uit. Hier kan een tijdelijke opvang in een centrum voor kortverblijf een oplossing bieden.

Een kortverblijf kan echter ook nuttig zijn om bijvoorbeeld ‘aan te sterken’ na een ziekenhuisopname. Kortom, er zijn diverse redenen om te kiezen voor een kortverblijf.
In elk van onze woonzorgcentra hebben wij enkele kortverblijfwoongelegenheden. Hieronder alvast een antwoord op de meest gestelde vragen:

r

Al uw vragen over (een opname in) een kortverblijf zijn samengebracht op onze pagina: ‘vraag en antwoord

Kortverblijf

Oriënterend kortverblijf Riemst

Hoe lang kan ik verblijven?                                                                                           

U kan maximaal  60 opeenvolgende dagen (en in één jaar maximaal 90 dagen) verblijven in het kortverblijf. Individuele afwijkingen zijn mits een degelijke motivatie mogelijk.

De doelgroep zijn matig tot zwaar zorgbehoevende bewoners, ook degenen die geconfronteerd worden met dementie zijn welkom. De opnamedienst zal echter elke vraag persoonlijk met u doormaken.

Welke diensten biedt het centrum voor kortverblijf ?                                          

Aangezien het centrum voor kortverblijf deel uitmaakt van het woon- en zorgcentrum geniet u dezelfde diensten.

Wat kost een kortverblijf?                                                                                           

 Het centrum voor kortverblijf heeft dezelfde kostprijs als het woon- en zorgcentrum. Wij verwijzen hier dan ook naar de informatie van het woon- en zorgcentrum. U kan voor een kortverblijf een tussenkomst bekomen bij uw mutualiteit.

Wat moet ik meebrengen?
De kamers van het kortverblijf zijn volledig ingericht: zij beschikken over een elektrisch hooglaagbed en  een individueel toilet. Ook lakens zijn ter beschikking.  U dient enkel de nodige kleding en toiletgerief mee te brengen.

Vanaf 1 juli 2021 opent het oriënterend kortverblijf in Riemst.
Hierover later meer.

Pin It on Pinterest